دلتاس دلتاس .

دلتاس

چطور پلاستيك هاي زرد شده را تميز كنيم؟

چطور پلاستيك‌هاي زرد شده را تميز كنيم؟

بسياري وقت‌ها زرد شدن نشانه تغييرات شيميايي ايجاد شده در داخل پلاستيك است، در اين صورت برگرداندن پلاستيك به شكل كاملا اوليه امكان‌پذير نيست. گاهي زرد شدن پلاستيك به دليل آن است كه زياد در معرض نور آفتاب قرار گرفته است، اما گاهي به دليل كهنگي، در كنار وسايل گرمازا بودن و يا كثيفي است. ۵- ۴ قاشق غذاخوري مايع سفيدكننده را با ۴ پيمانه آب گرم مخلوط كرده، شيئ مورد نظر را نيم ساعت داخل آن قرار دهيد. براي اين منظور به آب، صابون، اسكاچ نايلوني، آب اكسيژنه، مايع سفيدكننده (وايتكس) نياز داريد. ۶- بگذاريد پلاستيك در هواي آزاد خشك شود و اگر هنوز زرد است، مراحل را تكرار كنيد.

همه ما دوست داريم وسايل سفيد پلاستيكي، تميزي اوليه خود را داشته باشند. همه ما دوست داريم وسايل سفيد پلاستيكي، تميزي اوليه خود را داشته باشند. با اين حال مي‌توان از شدت زردي پلاستيك كم كرده و ظاهر بهتري به آن داد. ۱- پلاستيك را مدت ۱۰ دقيقه داخل آب گرم و صابون قرار دهيد تا خيس بخورد. ۴- آب‌اكسيژنه را روي پلاستيك بريزيد و با اسكاچ روي آن بكشيد. مي‌توانيد پلاستيك را دو ساعت داخل آب‌اكسيژنه هم قرار دهيد. ۳- پلاستيك را زير آب سرد خوب بشوييد تا سياهي‌ها شسته شود.

چطور پلاستيك هاي زرد شده را تميز كنيم؟

آيا به دنبال راهي ايمن براي سفيد كردن اسباب بازي‌ هاي پلاستيكي كودك خود هستيد؟ براي مقابله با زرد شدن رنگ پلاستيك اسباب بازي‌ هاي كودكان، خصوصا آن اسباب بازي‌هايي كه به دهان كودك راه پيدا مي‌كنند، از مواد سفيد كننده و آب اكسيژنه دوري كنيد. اين فرآيند با استفاده از كمي صبر و زور بازو، به خوبي از پس تميز كردن پلاستيك هاي زرد شده برمي‌آيد، اما مانند روش قبل، تنها براي مقابله با زرد شدن رنگ پلاستيك‌هاي سفيد قابل استفاده است. زرد شدن رنگ پلاستيك دلايل مختلفي دارد، اما متداول‌ترين دليل اين پديده، مخصوصا در مورد پلاستيك‌هاي قديمي، به خود پلاستيك ربطي ندارد، بلكه به دليل وجود ماده‌اي به نام "برم" رخ مي‌دهد.

علاوه بر اين، پاك كردن لكه‌هاي مواد غذايي، بلافاصله پس از كثيف شدن پلاستيك، مي‌تواند نياز شما به استفاده از روش‌هاي دشوار براي تميز كردن پلاستيك هاي زرد شده را كاهش دهد. هرچند اصلي‌ترين كاربرد آب اكسيژنه (پراكسيد هيدروژن)، ضدعفوني كردن بريدگي‌ها و خراش‌هاي كوچك است، اما اين ماده براي مقابله با زرد شدن رنگ پلاستيك نيز بسيار مناسب است. استفاده از آب اكسيژنه براي تميز كردن پلاستيك هاي زرد شده، نسبت به مايع سفيد كننده ايمن‌تر و ملايم‌تر است، اما به مدت زمان بيشتري براي اثربخشي احتياج دارد. برخي از اين روش‌ها براي قطعات بزرگ‌تر كاربرد دارند و برخي نيز براي مقابله با زرد شدن رنگ پلاستيك اسباب بازي‌هاي كوچك كودكان مناسب هستند.

اين روش مي‌تواند براي مقابله با زرد شدن رنگ اسباب بازي‌ هاي كوچك كارساز باشد، اما براي قطعات پلاستيكي بزرگ‌تر بي‌تاثير خواهد بود. اكثر مواد مورد نياز براي تميز كردن پلاستيك هاي زرد شده ‏در گوشه و كنار هر آشپزخانه‌اي يافت مي‌شوند و روش استفاده آساني نيز دارند. نيمه خالي ليوان اين است كه وقتي برم در معرض اشعه ماورا بنفش (UV) خورشيد قرار مي‌گيرد، تجزيه شده و بر روي سطح پلاستيك جمع مي‌شود. از اين روش تنها براي مقابله با زرد شدن رنگ پلاستيك‌هاي سفيد استفاده كنيد؛ هر رنگ ديگري در اثر تماس با سفيد كننده محو مي‌شود. دليل اضافه كردن برم به پلاستيك در طي مراحل ساخت اين است كه برم از مشتعل شدن روغن پلاستيك در معرض حرارت زياد جلوگيري مي‌كند.

 

روشي مخصوص تميز كردن پلاستيك هاي زرد شده

البته اين روش ممكن است روي هر وسيله اي كاربرد نداشته باشد دقت نماييد آن را مستقيم در معرض خورشيد داغ قرار ندهيد زيرا نه تنها زردي را از بين نبرده بلكه باعث بدتر شدن ظاهر وسيله نيز خواهد شد. گاه زرد شدن پلاستيك به دليل قرار گرفتن طولاني مدت آن ها در معرض نور آفتاب است، اما گاه كهنه شدن ، كنار وسايل گرما زا بودن و يا كثيفي منجر به زرد شدن آنها مي شود. در بسياري اوقات زرد شدن نشانه تغييرات شيميايي ايجاد شده در داخل پلاستيك مي باشد، كه در اين صورت بازگرداندن حالت اوليه پلاستيك مقدور نمي باشد. جوش شيرين ، خود يك سفيد كننده طبيعي است اما اگر به سفيد كننده قوي تري نيز داريد بهتر است به جاي آب ، از سركه استفاده نماييد.

بسياري از لوازم و وسايل خانگي از پلاستيك سفيد ساخته مي شوند و پس از مدتي دچار تغييررنگ مي شوند و اغلب به زردي مي گرايند. مرحله دوم : دو قاشق غذاخوري مايع سفيد كننده را با آب تركيب نماييد و سپس توسط يك پارچه به آرامي بر روي محل مورد نظر بكشيد. در غير اينصورت ، يك لامپ uv را بالاي سر وسيله مورد نظر ثابت بگذاريد تا به خوبي نور به همه قسمت ها تابيده شود. براي اين منظور به آب، صابون، اسكاچ نايلوني، آب اكسيژنه، مايع سفيدكننده مانند وايتكس نياز داريد. گر امكان جابه جايي وسيله را داريد ، به بيرون از خانه يا كنار پنجره و در معرض نور خورشيد قرار دهيد. بعد از آغشته شدن تمام نواحي زرد شده به اي محلول، روي وسيله را به طور كامل سلفون يا پلاستيك بكشيد.

سپس با يك اسفنج مربوط خمير را بر روي قسمت هاي مورد نظر به آرامي كشيده و اجازه مي دهيد تا خشك شود. پلاستيك را داخل ظرفي حاوي اين تركيب به مدت نيم ساعت قرار دهيد و سپس با آب سرد شستشو دهيد. بعد از گذشت اين زمان توسط يك پارچه مرطوب ، وسيله مورد نظر را تميز كنيد تا مايع پاك شود. مرحله اول :از تركيب يك فنجان جوش شيرين با مقداري آب يك خمير نسبتا سفت به دست آوريد. مرحله آخر : كمي خميردندان را بر روي يك اسفنج بريزيد و سپس روي مكان مورد نظر بكشيد. روش دوم بيش تر براي وسايل بزرگ كه امكان جابه جايي ندارند كاربرد بيشتري دارد. براي انجام اين كار حتما از دستكش استفاده نماييد تا پوست شما آسيبي نبيند.

 

دليل زرد شدن قاب گوشي به مرور زمان و راهكارهاي تميز كردن آن

براي تميز كردن قاب گوشي، ابتدا آن را در مكاني با تهويه مناسب قرار داده و پس از خيساندن در سفيد كننده و پاك كردن، آن را شسته و خشك كنيد؛ اما در اين مورد هم اگر زرد شدن قاب موبايل در اثر اكسيد شدن ايجاد شده باشد، نمي‌توانيم به خوبي آن را پاك كنيم. بالا رفتن تقاضاي قاب گوشي شروعي بود براي ظهور قاب‌هايي كه امروزه در بازار در انواع و اقسام رنگ‌ها و مدل‌ها مي‌بينيم؛ اما بيش از ۷۰٪ مصرف كنندگان، بعد از مدتي استفاده از قاب گوشي، با مشكل زرد شدن قاب موبايل مواجه مي‌شوند. به طور كلي، اگر زرد شدن قاب موبايل ناشي از مواد طبيعي موجود در قاب گوشي مانند چربي دست باشد، به راحتي تميز مي‌شود؛ اما اگر به دليل اكسيداسيون يا دلايل مشابه زرد باشد، نمي‌توان آن را كامل تميز كرد.

همه راهكارهاي ذكر شده بسته به عامل زرد شدگي قاب موبايل شما، مي‌تواند تا حدودي چاره ساز باشد اما در موارد اكسيد شما مجبور به تعويض قاب گوشي همراه خود مي‌شويد و تميز كردن قاب گوشي بي‌فايده است. در معروفترين روش مورد استفاده براي تميز كردن زردي قاب موبايل، ابتدا آن با آب صابون يا آب و شوينده لباس خيسانده و سپس با مسواكي نرم سطح قاب گوشي خود را مسواك كنيد تا لكه‌هاي زرد پاك شوند. اگر از تلفن همراه خود در فضاي باز استفاده ‌كنيد، پس از مدتي قرار گرفتن در معرض نور خورشيد، قاب آن تغيير رنگ داده و با مشكل زرد شدن قاب ژله اي موبايل مواجه مي‌شويد. البته گاهي براي تنوع و تعويض ديرتر قاب موبايل مي‌توان آن را رنگ كرد يا با تزئينات خلاقانه‌اي سطح آن را پوشاند و با ظاهر جديد همچنان از همان قاب استفاده كرد.

اميدواريم نكات ذكر شده در اين بحث، براي شما مفيد واقع شود و با راهكارهاي ذكر شده بتوانيد به راحتي به تميز كردن قاب موبايل خود پرداخته و عمر آن را افزيش دهيد. مي‌توانيد يك بطري الكل دارويي ۷۵٪ بخريد و براي تميز كردن قاب موبايل، ابتدا آن را ۱۰ دقيقه در الكل گذاشته تا خيس بخورد و سپس لكه‌ها را با دستمال پاك كنيد. خميردندان مي‌تواند لكه‌هاي سرسخت چاي يا قهوه را به راحتي از روي قاب گوشي تميز كند، اما كارايي آنچناني براي مقابله با زرد شدن قاب موبايل ندارد. براي استفاده از اين ترفند، ابتدا جوش شيرين را روي سطح قاب گوشي بپاشيد و سپس، با استفاده از يك مسواك مرطوب آن را كاملا روي سطوح قاب گوشي پخش كنيد.

 

پلاستيك هاي زرد شده در خانه و نحوه تميز كردن آن

اما يكي از مشكلات عديده اين وسايل كاربردي زردشدن و از دست دادن رنگ اوليه ان بـه مرور زمان مي باشد…با ما در سايت تالاب با راهكارهاي موثر براي رفع اين معظل همراه باشيد. گاهي ميشود از وسايلي كـه ديگر استفاده نمي شود يا براثر استفاده تغيير رنگ يا ماهيت داده اند با دانش راهكارهاي موثر دوباره از ان وسايل استفاده نمود. گاهي زرد شدن پلاستيك بهدليل ان اسـت كـه زياد در دسترس نور آفتاب قرار گرفته اسـت، اما گاهي بهدليل كهنگي،دركنار وسايل گرمازا بودن و يا كثيفي اسـت. بسياري وقت‌ها زرد شدن نشانه تغييرات شيميايي ايجاد شده در داخل پلاستيكاست، دراين صورت برگرداندن پلاستيك بـه شكل كاملا اوليه امكانپذير نيست.

امروزه در محيط پيرامون ما پلاستيك ها بـه شكل هاي مختلف ودر ابعاد و حجم هاي‌ گوناگون بـه چشم مي‌خورد و از نظر كاربرد مورد اهميت اسـت. تميز كردن پلاستيك‌هاي‌ زرد شده ‏با وايتكس مايع سفيد كننده يكي از بهترين مواد شيميايي براي سفيد كردن پلاستيك‌هاي‌ زرد شده ‏اسـت. اكثر موادمورد نياز براي تميز كردن پلاستيك هاي‌ زرد شده ‏در گوشه و كنار هر آشپزخانه‌اي يافتمي‌شوند و روش استفاده سهولت نيز دارند. ازاين روش تنها براي مقابله با زرد شدن رنگ پلاستيك‌هاي‌ سفيد استفاده كنيد؛ هر رنگ ديگري در اثر تماس با سفيد كننده محو ميشود. اگر نمي توانيد وسايل موردنظررا در سطل غوطه‌ور كنيد، دستكش پوشيده و حوله‌هاي‌ كاغذي را بـه محلول سفيدكننده آغشته كنيد.

اينكار را مي توان با ريختن محلول دريك بطري اسپري نيز انجام داد، فقط مطمئن شويد كـه محلول بـه نقاط ناخواسته پاشيده نشود. براي پيدا كردن وسايل مورد نياز براي سفيدكردن پلاستيك، نيازي بـه جست‌وجو در قفسه فروشگاه‌هاي‌ مواد شيميايي نداريد. معظلات پلاستيك هاي‌ زرد شده از نظرتغيير رنگ ظاهري در خانه و محيط مورد استفاده هميشه دغدغه زندگي امروزي بوده اسـت. ۵- ۴ قاشق غذاخوري مايع سفيدكننده رابا ۴ پيمانه آب گرم مخلوط كرده، شيئمورد نظر را نيم ساعت داخل ان قرار دهيد. سپس پلاستيك زرد شده رابا اين دستمال‌هاي‌ مرطوب پوشانده و ان‌ها را بـه خوبي روي سطح پلاستيك فشار دهيد.

 

آموزش نحوه تميز كردن پلاستيك هاي زرد و كدر شده

ابتدا براي محافظت از پوست دستكش ها را دست كرده و سعي كنيد اين فرآيند را در فضاي باز انجام دهيد سپس آب و وايتكس را با نسبت ۸ به ۱ مخلوط كرده و ظروف را داخل اين محلول قرار دهيد زماني كه لكه هاي زرد و كدري پاك شد ظروف را خارج كرده و با آب و صابون بشوييد. در ظرف و يا كاسه با استفاده از مايع ظرفشويي و جوش شيرين خميري ايجاد كنيد ، ظروف زرد و كدر شده را با مقداري اب نمدار كنيد سپس با استفاده از اسفنج و مسواك خمير را بر روي ظروف اسكراب كنيد پس از تميز شدن با آب و صابون بشوييد و با حوله به خوبي خشك كنيد. ظرف مورد نظر را داخل كاسه بزرگ قرار دهيد دستكش هاي پلاستيكي را پوشيده و الكل را روي ظرف بريزيد سپس به وسيله دسمال نرم روي لكه ها را اسكراب كنيد بگذاريد الكل براي ۲ دقيقه روي سطح بماند سپس وايتكس را روي ظرف ريخته و دو دقيقه ديگر صبر كنيد.

ظروفي پلاستيكي به مرور زمان ، يا در اثر مواد رنگ دهنده و قرار گرفتن مقابل اشعه يو وي تغيير رنگ مي دهند و زرد و كدر مي شوند در اولين قدم بهتر است چند نكته را رعايت كنيد : پس از استفاده از ظروف پلاستيكي بلافاصله آن ها را بشوييد. در اين روش شما مي توانيد ابتدا از راه كار سركه سفيد كه در بالا ذكر شده استفاده كرده سپس ظروف را به خوبي بشوييد و كاملا خشك كنيد سپس از تكنيك الكل استفاده كرده تا ظروف مورد نظرتان كاملا سفيد و تميز شوند. كرم دكلره را با استفاده از قلمو به خوبي بر روي سطح پخش كرده و سطوح آغشته به كرم را با ورق سلفون بپوشانيد و اجازه دهيد براي ۱۵ تا ۳۰ دقيقه در اين حالت قرار بگيرد و سپس چند بار به خوبي ظروف را بشوييد.

آب اكسيژنه را داخل كاسه ريخته و ظروف خود را داخل آن قرار دهيد سپس كاسه را زير نور آفتاب گذاشته و اجازه دهيد رنگ ظروف به حالت عادي برگردد سپس آن ها را خارج كرده و به خوبي شسته و خشك كنيد. پس از گذشت اين زمان ظرف را با آب و صابون بدون امونيك بشوييد توجه داشته باشيد كه صابون مورد استفاده حتما بايد فاقد آمونياك باشد چرا كه تركيب آمونيك و وايتكس توليد گاز هاي سمي مي كند. داخل سينك ظرفشويي دو پيمانه سركه ، آب و يك قاشق غذا خوري مايع ظرفشويي را مخلوط كنيد و ظروف پلاستيكي را به مدت پانزده تا سي دقيقه داخل سينك قرار داده و سپس شسته و خشك كنيد. در اين مقاله قصد داريم ۱۰ راه كار براي تميز كردم پلاستيك هاي كدر را به شما آموزش دهيم تا ظروف خود را كاملا تميز كرده و ديگر اثري از زردي بر روي آن ها نباشد.

 

چطور پلاستيك‌هاي زرد شده را تميز كنيم؟

نكته: اگر ظروف شما به دليل تغييرهاي شيميايي دچار تغيير رنگ شده باشد ، ديگر نمي توانيد مانند سابق آن را به حالت اوليه خود برگردانيد ولي از راهكار زير استفاده كنيد تا ميزان زردي آن را كم نماييد تا شكل بهتري داشته باشد. چطور پلاستيك‌هاي زرد شده را تميز كنيم؟ براي شروع بايد براي ده دقيقه ،پلاستيك خود را درون آب و صابون قرار بدهيد تا خيس بخورد و سپس مراحل زير را سپري نماييد. زرد بودن وسايل مي تواند دليل هاي مختلفي داشته باشد كه مي توان به كهنگي ، در مقابل آفتاب قرار گرفتن ، كثيفي و … اشاره كرد. خانم هاي خانه دار هميشه سعي مي كنند وسايل سفيد پلاستيكي خود را به گونه ي مراقبت كنند كه زرد يا كهنه نشود.

چطور پلاستيك‌هاي زرد شده را تميز كنيم؟ قطعا شما هم دوست داريد كه وسايل شما به بهترين شكل تميز باشند.

منبع


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ بهمن ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۴۱:۱۱ توسط:ستار يكتا موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :